Cultures trobades

Publicado en Noticias
0

Al llarg de la vesprada del passat 18 d’octubre, van lliurar-se els premis LLEIDATUR del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Aquest certamen bianual premia la tasca de persones i entitats relacionades amb la promoció turística de les comarques lleidatanes.

En aquesta edició, l’Associació Slow Food Terres de Lleida en va rebre el premi  ‘innovació’ per la seva tasca de conservació i difusió del patrimoni agroalimentari tradicional. Gràcies al projecte CULTURES TROBADES l’entitat està fent recerca de les varietats agrícoles ancestrals i de la cultura alimentaria associada. A més de conservació i estudi d’aquests cultius tradicionals, CULTURES TROBADES aposta per l’elaboració de petites produccions basades en varietats característiques de la zona. Amb això, es vol generar productes identificatius de les comarques de Lleida que incentivin l’economia pagesa local i donin a conèixer exteriorment el territori. En aquesta línia, van desenvolupar-se l’any 2009 els olis OLIVERES TROBADES de la Noguera (Sarrut i Rogeta) i els vins VINYES TROBADES de la Noguera  (Blanc i Negre). Actualment, s’està treballant en els vins i olis 2010 alhora que diferents varietats hortícoles i de fruiters seran proposades a l’Arca del Gust, el catàleg d’Slow Food Intenacional que incorpora centenars de varietats amenaçades de tot el món.

Ara mateix, CULTURES TROBADES gestiona un total de 70 varietats de cereals, 145 d’hortalisses, 147 de fruiters, 50 de vinya i unes 25 d’olivera.

Tel. Contacte: 625658265

CULTURES TROBADES
Slow Food Terres de LLeida

Deja tu comentario con

Escribe un comentario

Todos los campos con * son obligatorios.

*

Loading Facebook Comments ...