PRESENTACIÓ DELS OLIS ‘OLIVERES TROBADES’

Publicado en Noticias
0

Slow Food i el Consell Comarcal de la Noguera presenten els primers olis de varietats tradicionals recuperades de les Terres de Lleida

Les olives Sarruda i Rogeta de la Vall d’Àger són les protagonistes d’aquesta experiència de conservació i valoració de les produccions locals
En l’acte intervindrà la cuinera Montse Estruch, distingida amb 1 estrella Michelin

Les olives han estat recollides pels voluntaris d’Slow Food Terres de Lleida

Amb el nom d’Oliveres Trobades de la Noguera, el dissabte 16 de Gener, es presenten a la vila d’Àger dos olis elaborats en el projecte ‘Trobades per a la salvaguarda de la biodiversitat agrària’ d’Slow Food Terres de Lleida.

Després de dos anys de col•laboració en la recerca i conservació de varietats tradicionals, Slow Food i el Consell Comarcal de la Noguera, llancen el primer producte destinat a la promoció de les produccions locals basades en varietats autòctones.

Es tracta de dos olis Verge Extra monovarietals procedents d’oliveres centenàries i en perill de desaparició, localitzades a la Vall d’Àger. Concretament,  els olis s’han obtingut de les varietats Sarrut i Rogeta, que per motius climatològics i geogràfics són molt exclusives i característiques de la zona. En l’anyada 2009, s’ha realitzat dues edicions limitades amb l’objectiu de reivindicar-ne les seves propietats organolèptiques. A la vegada, aquests olis han de servir per donar a conèixer exteriorment la comarca a través del seu patrimoni alimentari, reforçant el turisme i la pagesia de la zona.

En el pròxim any, l’objectiu de les dues entitats és el d’aconseguir que  aquestes produccions rebin el distintiu de Baluard Alimentari que atorga Slow Food Internacional. En aquesta línia, els dos Olis seran presentats, la tardor vinent, en l’encontre mundial d’Slow Food a la ciutat italiana de Torí.

El destí d’aquestes ampolles serà essencialment els restaurants de la xarxa d’Slow Food, tot i que també es podran obtenir directament a través de la web habilitada per aquesta ocasió.
La cuinera Montse Extruch, del Restaurant ‘El Cingle’ de Vacarisses, guardonat amb 1 Estrella Michelin realitzarà una valoració dels olis en la presentació pública.

Més informació a: www.oliverestrobades.com
Telèfon de contacte: Gerard Batalla 625658265

CONVOCATÒRIA

DISSABTE, 16 DE GENER, A LES 18:00H. A L’AJUNTAMENT DE LA VILA D’ÀGER
Intervindran:
Sra. Montse Estruch – Cuinera i directora del Restaurant ‘El Cingle’ de Vacarisses (1 estrella Michelin)
Il•lm. Sr. Vicent Font – President del Consell Comarcal de la Noguera
Il•lm. Sr. Lluís Ardiaca – Alcalde d’Àger
Sr. Joan Inglada – President d’Slow Food Terres de Lleida
Sr. Gerard Batalla – Tècnic del projecte ‘Oliveres Trobades’

Deja tu comentario con

Escribe un comentario

Todos los campos con * son obligatorios.

*

Loading Facebook Comments ...